- Klikt U in te tekst op een naam, dan gaat U naar de bijbehorende genealogie - Een genealogie is alleen maar ter verklaring van bepaalde zaken, niet alle broers en zusters genoemd - Je zou eigenlijk van beneden naar boven moeten lezen, de personen die in de tekst voorkomen zijn gelinkt in een geel vlak - Opmerkingen en foto's zijn van harte welkom. Als iemand zijn/haar foto er niet op staat heb ik hem niet (rinsejhbrink@gmail.com) - Keer terug naar een vorige pagina met de back-toets van Uw browser - [... ... ...] = de bron van een foto
|
C. Vleisman (1869)
Christina was een dochter van Pieter Vleisman (1836) en Jurrina Severien (1831). Een dochter heette ook Jurrina. Aan de naam Jurrina is de jongensnaam Jur ontleend en wordt door een paar nakomelingen gedragen.
Mevrouw Bouman(-Vleisman) was gehuwd met
rijtuigmaker
Klaas Bouman (1867). Zij woonden
o.a. in een huis in
Groningen op de hoek van de Tuinbouwstraat en de Nieuwe Ebbinge.
Vervolgens, toen haar man was overleden(?), verhuisde zij naar een woning op
de hoek van de J.A. Feithstraat en de Hereweg (Heereweg 48a).
Het heeft niet veel gescheeld of zij was eigenaar van de hele Feithstraat.
Daarna vond zij een onderkomen in Huize Rikkers-Lubbers. Bij de bevrijding van de stad in 1945 vlogen de kogels door haar kamer. Dit tehuis stond nl. aan de Radesingel in de buurt van één van de bruggen, waarom hevig gevochten werd, omdat alleen daarlangs de bevrijders naar het centrum konden komen.
Grafsteen voor
Martina Bouman (1896),
Klaas Bouman (1867) en Christina Vleisman
(1869) op de Noorderbegraafplaats in Groningen